studio18rood.nl

Bladluis bestrijden, een hele klus en hoe doe je dat?

Bladluis bestrijden

Bladluis bestrijden kan op vele manieren. Sommige manieren zijn vele malen beter voor je gewassen dan andere manieren van bladluis bestrijden. Daarom is het goed om je ergens in te verdiepen, voordat je begint met het bestrijden van bladluis. Je wilt natuurlijk niet per ongeluk je gewassen doden doordat je de verkeerde manier gebruikt.

Bladluis bestrijden, wat heb je nodig?

Bladluis bestrijden kan gedaan worden met chemicaliën. Echter, dit is niet goed voor de gewassen en ook niet goed voor het milieu. Daarom zijn er ook natuurlijke vijanden. Deze natuurlijke vijanden helpen bij bladluis bestrijden. Deze natuurlijke vijanden zijn lieveheersbeestjes. Voor andere plagen bij uw gewassen zijn natuurlijk weer andere natuurlijke vijanden inzetbaar.

De natuurlijke vijanden kunnen geleverd worden in larven of in volwassen lieveheersbeestjes. De hoeveelheid larven hangt af van hoeveel bladluis je rond hebt lopen en hoe groot de gewassen zijn. Voor de volgende gewassen worden de volgende hoeveelheden larven aangehouden:

Nu is de vraag natuurlijk nog, wanneer gebruik je larven en wanneer gebruik je volwassen lieveheersbeestjes. Volwassen lieveheersbeestjes kunnen vliegen, dit betekend dat ze ook van je gewassen kunnen wegvliegen zonder dat zij veel van de bladluis te hebben gegeten. We willen bladluis bestrijden, dus is het niet fijn als de lieveheersbeestjes wegvliegen. Daarom is het goed om volwassen lieveheersbeestjes in een kas vrij te laten. Hier kunnen de lieveheersbeestjes niet heel ver wegvliegen omdat ze in de kas zitten. De larven daarentegen zullen veel langer op de gewassen blijven omdat deze nog niet weg kunnen vliegen. Het bladluis bestrijden zal op deze manier effectiever en sneller gaan. Larven kunnen zowel in kassen als buiten gebruikt worden om bladluis te bestrijden.

Hoe moeten de larven uitgezet worden?

De larven kan u online bestellen. Vervolgens worden deze in een envelop thuisgestuurd. Daarin zit een zakje met de gebruiksaanwijzingen. Het beste om te doen is het volgende: wanneer je het zakje hebt ontvangen, strooi de larven zo snel mogelijke over de planten en struiken heen. Het liefst doe je dit op dezelfde dag nog. De larven strooi je over de struiken waar je bladluis wilt bestrijden. Vanaf dit moment is alleen nog maar geduld hebben.

Mobiele versie afsluiten