Heb je soms ook het gevoel dat je binnenkomt in je huis en er mist iets? Waarschijnlijk kennen veel mensen dit gevoel, alleen kunnen ze niet de vinger leggen op wat ze nu missen. Misschien is het wel het volgende element: de kapstok. Ooit er bij stil gestaan dat een kapstok onderdeel kan uitmaken van het interieur?

De kapstok die jij nog niet kent!

Er zijn zo veel verschillende soorten kapstokken dat je waarschijnlijk nog niet elke kapstok hebt ontdekt, en misschien past juist dat bij jou in de gang. Kapstokken zijn er in allerlei groottes en modellen. Zo kan een kapstok het oogappeltje van de gang zijn. De hele wan kan een kunst decoratie worden wanneer je een kapstok ophangt. Maar wat dacht je van een kapstok die gewoon op een poot staat? Die zijn er ook in allerlei vormen, maten en kleuren. Of je nu gaat voor vierkant, driehoek of rond, de kapstok zal altijd bij jou in de hal passen.

Heb je weleens gedacht aan een kapstok in combinatie met een schoenenkast? Die zijn er namelijk ook! Je hebt dan een geheel compleet interieur voor in je hal! Je kan er dan voor kiezen dat dit één meubelstuk is of dat het twee losse meubelstukken zijn. Wanneer je twee verschillende meubelstukken hebt kan je ze ook nog tegenover elkaar in de hal plaatsen.

Een kapstok hoeft ook niet één element te zijn. Een kapstok kan je opdelen in meerdere delen. Mocht je een grote hal hebben, dan kan je de kapstokken verdelen over de gang en lijkt het net wat meer gevuld. Achter de kapstokken kan je dan bijvoorbeeld een grote gekleurde glasplaat plaatsen om het als een interieur hoogstandje te laten lijken.

Waar zet je de kapstok neer?

Zoals je kan lezen zijn er heel veel soorten en modellen kapstokken en kan je met die kapstokken zelf ook nog variëren. Het dus wel belangrijk dat je de kapstok op een goede plek in de gang zet. Deze plek moet zowel goed in het zicht zijn, als het je oogappeltje is, maar het moet ook een praktische plek hebben. Je wilt natuurlijk niet er elke keer langslopen en dat er dan jassen van de kapstok vallen. Daarom is het goed een het tegen een wand te plaatsen waarbij het geen andere dingen in de weg staat. Een kapstok op poot moet bijvoorbeeld niet achter een deur staan, want als de deur dan open gaat dan kan de deur tegen de kapstok aankomen. Ook is het handig om de kapstok niet tegen een openslaande deur te plaatsen. Wanneer je dat wel doet wordt de doorgang extra nauw en lijkt je huis kleiner. Daarom is het goed om de kapstok tegen een wand aan te zetten waar niets tegenover staat en waar je nog steeds genoeg ruimte hebt om erlangs te lopen.